بازار جهانی
وضع بازار چین خوب نیست. هفته گذشته شش کارخانه بزرگ اعلام کردند سودشان ۱۲ درصد کاهش یافته و شش ماهه دوم را بدتر می بینند. روند نزولی ارزش یوان به صادرات چین کمک می کند و این برای صادرات ما خوب نیست چون چین رقیب بزرگی در بازار خاور دور است. نباید انتظار داشت که وضع چین به زودی تغییر کند. از سوی دیگربازار جهانی هنوز از خواب بیدار نشده و حداقل تا یک ماه دیگر همین شرایط حاکم است چون سیاست رکود برای مبارزه با تورم ادامه دارد.
بازار داخلی
بازار داخل هنوز بر پایه ترجیح دولت روی صادرات و سرکوب تقاضای داخل می چرخد. شایعاتی هست که آهن اسفنجی به ۱۱،۰۰۰ تومان، شمش ۱۸،۵۰۰ تومان و میلگرد تا ۲۰،۰۰۰ تومان پایه هر کیلو باید برسد. اعداد امروز فاصله زیادی با این هدف ندارد و سیاست انتظار بازار بهترین کمک به این هدف است.
وقتی روند قیمت نزولی می شود تولید عقب می نشیند و نتیجه آن رکود است و رکود باعث توقف و ورشکستگی می شود. دولت ها نسبت به ورشکستگی بخش خصوصی حساس نیستند ولی بخش دولتی برای آنها گاو شیرده است. روند رکود تا جایی ادامه می یابد که دولت در سیاستش به هدف برسد بعد خط را عوض می کند در همه دنیا همین روال حاکم است. راه های ایجاد رکود خیلی ساده تر از ایجاد رونق و اشتغال است چون اولی با دستور است ولی دومی سرمایه می خواهد. برای کسب سرمایه باید مجاری سیاسی بین المللی باز باشد که در تحریم بسته است بنابراین رکود ادامه خواهد داشت. فعلاً باید به انتخابات فکر کرد تولید در فاز خیلی پایین تری است و اشتغال شاید آخر باشد.
بسیار عالی و تاثیر گذار